2018 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün?

Hanımefendilerin büyük kısmı, yazın yaptığı makyajdan yana dertlidir. Çünkü makyaj sıcak ve nemli günlerde akabilmekte ve bu da hanımlar için mesele oluşturmaktadır. Hatta deniz kenarında ya da havuz başında oluşan hava da makyajın zarar görmesine yetecektir. Sıcak havalarda görülen terleme ile yine makyajın akma problemi ile karşılaşılacaktır. Bundan dolayı de yaz mevsiminde meydana getirilen makyajın üzerinde daha çok durulmaktadır.

Özellikle yaz mevsiminin sıcağı söz mevzusu olduğunda, daha güzel bir görünüm ve her süre taze bir makyajın görülmesi isteniyorsa, bazı ipuçları ile bu sonuca ulaşmak çok da zor değildir.

– Buz kompresi: Makyaj oluşturmaya başlamadan önce, yüzünüzün geneline bir buz kompresi uygulayın. Bu şekilde kullanılan buzlar, güzelce sürüldükleri noktalarda, daha sonrasında yapacağınız makyajın çok daha kalıcı olmasını elde edecektir. Kısaca buz kompresi, makyajı yüzünüzde uzun süre tutmaya yarayan önemli bir etkendir.

– Kaliteli ürünler ile hafif makyaj: Makyajınızı yaparken, kullandığınız ürünlerin kaliteli olmasına özen gösterin. Bu sayede makyaj malzemelerinden alacağınız verim de yüksek olacaktır. Havanın sıcaklığını ve bunaltanlığını da düşünerek, hafifçe makyaj uygulaması sizin için ideal sonuç verecektir.

– BB ve CC kullanımı: Yaz mevsiminde ağır fondötenler cildiniz için mesele yaratacaktır. Hem sizi bunaltacak, bununla birlikte kalıcı olmayacak olan bu tip ürünlerin yerine, renk barındıran nemlendiriciler ile uygulamalar yapmanız daha doğru bir adımdır.

– Jel bazlı ürünler: Yazın eriyen makyaj malzemelerine baktığınızda, bu ürünlerin su bazlı olduklarını görmüş olacaksınız. Su bazlı makyaj malzemelerinin kullanımı yerine, direkt jel bazlı malzemeler ile çok daha hoş ve kalıcı bir makyaja haiz olabilirsiniz.

– Suda akmayan ürünler: Yaz mevsimi sıcağın, terin, nemin, ıslaklığın, kısaca suyun mevsimidir. İlla ki bir halde su ile temas edeceğiniz için, kullandığınız makyaj malzemeleri de su ile temas edildiğinde akmayacak ve sudan etkilenmeyecek ürünler olmalıdır. Örneğin eyeliner yahut rimel benzer biçimde ürünler, “waterproof” seçeneği ile kullanılmalıdır. Bu sayede makyajınız, herhangi bir kazaya da kurban gitmeyecektir.

Eğer yukarıda verilen uyarıları dikkate alırsanız, bu yaz makyajınızın akıp akmaması, düşüneceğiniz son şey olacak, siz de güzelliğinizin ve yazın keyfinı çıkaracaksınız.

Yorumlar